Tilbake til skolen!
Første skoledag kan krysses av, og en milepæl for mange førsteklassinger er tilbakelagt. Første skoledag er og blir en stor dag – både for barn, foreldre og også for lærerne deres. Nye rutiner, krav og forventninger blir en del av hverdagen. Også for de eldre barna er skolestart spennende. Noen har kommet i en ny klasse, eller er blitt elev på ungdomstrinnet, og skal bli kjent med nye elever og lærere. I dette skolestartnummeret har vi stoff som handler om tiden rundt skolestart – og betydningen av at vi voksne er positive og framsnakker skolen. Les vår skolestartartikkel på side 6 om hvordan vi voksne kan støtte opp om elevenes hverdag.
For noen barn oppleves skolehverdagen som tøff. Det kan være problemer i og utenfor skolen som gjør at barnet har det vanskelig. Hvordan kan foreldre hjelpe? Det aller viktigste er at du er tilgjengelig for barnet ditt og viser at du er der og kan støtte dem. Dette kan du lese om i artikkelen på side 12.
Når det første foreldremøtet kommer, skal det velges nye foreldrekontakter! Et godt samarbeid mellom hjem og skole er viktigere enn vi kanskje tror. Foreldrenes arbeidsutvalg, eller FAU som det heter, trenger engasjerte foreldre. FAU kan påvirke skolens virksomhet og utvikling. I artikkelen på side 16 får du vite mer om FAUs arbeid, og du kan også lese om tre foreldre som har valgt å engasjere seg i foreldrekontaktarbeidet.
Lekser er et tema vi aldri blir ferdig med. For mye lekser, for lite lekser, hva slags lekser og skal vi i det hele tatt ha lekser? De fleste skoler gir lekser, og enkelte lekser kommer vi kanskje ikke utenom. Uansett – lekser bør gi mestringsfølelse. Hvordan kan læreren gode lekser, og hvordan kan leksen følges opp hjemme? August (10) har valgt sin egen måte å gjøre unna leksene på. Oppslagene om lekser finner du på sidene 20-23.
I tiden framover: Forsøk å bygge gode fellesskap med andre foreldre og med skolen. Når foreldre blir kjent med hverandre, øker sannsynligheten for at barna liker hverandre og blir venner.
Lykke til!